IV. Očista jater a žlučníku

Základní podmínky, které musíte dodržet:

  • Střevo musí být čisté, bez zácpy a kalových kamenu.
  • K očistě musíte používat pouze čerstvou citrónovou šťávu a olivový olej nejlépe lisovaný za studena (používá se i rafinovaný slunečnicový olej, ale s menšími účinky). Nejlepší je  Virgin oil panenský olej.
  • Před procedurou je nutno pečlivě připravit játra vegetariánskou stravou. Nejlepší výsledky přináší urinoterapie. 
  • Nutno dodržet nejvhodnější dobu očisty: od 19 do 20 hodin.
  • nebojte se ani při vyměšování odpadů, kdy zjistíte zvýšený počet zelených lupínků, změklých voskovitých kamenů značné velikosti a cholesterolové zátky připomínající rozřezané tělo dešťovky.

Postup:

Potřebujete 2 dcl olivového oleje a 2 dcl čerstvé citrónové šťávy. Tři dny si každé ráno či večer čistíte střeva klystýrem a pijete čerstvou jablečnou šťávu v neomezeném množství. Třetí den večer začnete s očistou.  Nejdříve uděláte několik úklonů vlevo, pak ulehnete a na oblast jater (vpravo pod posledním žebrem) přiložíte ohřívací láhev (termofor). Každých 15 minut, počínaje 19. hodinou, pijete 3 lžíce olivového oleje a hned nato 3 lžíce citrónové šťávy. V láhvi měníte vodu a nahříváte oblast jater dvě až tři hodiny. Můžete i déle. Po třetím odchodu kalů a usazenin (přibližně druhý den v poledne) si uděláte Klystýr (při použití urinoterapie je proces rychlejší).

Kdy provádět tuto proceduru:

  • od 3. dne mezi 19 - 20 h
  • každého půl roku

Doporučení:

Pokud se vám bude zvedat žaludek, měla by vám pomoci lžička sody nebo si udělejte na noc výplach žaludku.

 

NETROUFÁTE SI? Vyzkoušejte pomalou metodu dle Aviceny:

Postup:

Každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citrónové šťávy.

Kdy provádět tuto proceduru:

  • půl roku

Doporučení:

K odstranění kamenů a prevenci zánětu jater ruské léčitelství doporučuje také odvar z květů šafránu, pelyňku, vlaštovičníku a z rýže, vše smícháno ve stejném poměru.

Pro dobrou funkci žlučníku (odtok žluči) můžete vyzkoušet i následující směs pampelišky (kořen), jalovce (kořen), krušiny (kůra) a máty (listí). 1 lžíci směsi (vše ve stejném poměru) zalijete 1 sklenicí vroucí vody a necháte 1 hodinu louhovat. Scedíte a pijete jednu až dvě sklenice denně před jídlem.