IV. Očista jater a žlučníku
Základní podmínky, které musíte dodržet:
- Střevo musí být čisté, bez zácpy a kalových kamenu.
- K očistě musíte používat pouze čerstvou citrónovou šťávu a olivový olej nejlépe lisovaný za studena (používá se i rafinovaný slunečnicový olej, ale s menšími účinky). Nejlepší je Virgin oil panenský olej.
- Před procedurou je nutno pečlivě připravit játra vegetariánskou stravou. Nejlepší výsledky přináší urinoterapie.
- Nutno dodržet nejvhodnější dobu očisty: od 19 do 20 hodin.
- nebojte se ani při vyměšování odpadů, kdy zjistíte zvýšený počet zelených lupínků, změklých voskovitých kamenů značné velikosti a cholesterolové zátky připomínající rozřezané tělo dešťovky.
Postup:
Potřebujete 2 dcl olivového oleje a 2 dcl čerstvé citrónové šťávy. Tři dny si každé ráno či večer čistíte střeva klystýrem a pijete čerstvou jablečnou šťávu v neomezeném množství. Třetí den večer začnete s očistou. Nejdříve uděláte několik úklonů vlevo, pak ulehnete a na oblast jater (vpravo pod posledním žebrem) přiložíte ohřívací láhev (termofor). Každých 15 minut, počínaje 19. hodinou, pijete 3 lžíce olivového oleje a hned nato 3 lžíce citrónové šťávy. V láhvi měníte vodu a nahříváte oblast jater dvě až tři hodiny. Můžete i déle. Po třetím odchodu kalů a usazenin (přibližně druhý den v poledne) si uděláte Klystýr (při použití urinoterapie je proces rychlejší).
Kdy provádět tuto proceduru:
- od 3. dne mezi 19 - 20 h
- každého půl roku
Doporučení:
Pokud se vám bude zvedat žaludek, měla by vám pomoci lžička sody nebo si udělejte na noc výplach žaludku.
NETROUFÁTE SI? Vyzkoušejte pomalou metodu dle Aviceny:
Postup:
Každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citrónové šťávy.
Kdy provádět tuto proceduru:
- půl roku
Doporučení:
K odstranění kamenů a prevenci zánětu jater ruské léčitelství doporučuje také odvar z květů šafránu, pelyňku, vlaštovičníku a z rýže, vše smícháno ve stejném poměru.
Pro dobrou funkci žlučníku (odtok žluči) můžete vyzkoušet i následující směs pampelišky (kořen), jalovce (kořen), krušiny (kůra) a máty (listí). 1 lžíci směsi (vše ve stejném poměru) zalijete 1 sklenicí vroucí vody a necháte 1 hodinu louhovat. Scedíte a pijete jednu až dvě sklenice denně před jídlem.