Jaterní čistící kůra

Jaterní kůra - grep a olivový olej

Jaterní kůra – grep a olivový olej

Jakékoliv toxiny, které zhoršují činnost jater mají dopad na celkové zdraví. Játra mají i trávicí funkci. Produkují okolo 1 – 1,5 litru žluči za den. Žluč je složitý roztok, který obsahuje hlavně žlučové kyseliny a cholesterol. Pokud se žluč příliš zahustí, vznikají blátivé zátky až kaménky různého složení. Tyto nánosy zabraňují nejen kvalitnímu trávení, ale i detoxikační funkci jater. Uvnitř se mohou skrývat různé mikroorganismy, např. salmonely, staphylokoky, streptokoky apod. Tyto nánosy také zabraňují správnému metabolismu cholesterolu. Z toho vyplývá, že pro zdravou funkci organismu je třeba jaterní žlučovody čistit. Před jaterní očistou se doporučuje absolvovat střevní očistu hydro-colonem nebo klystýry a ledvinovou očistu pomocí léčivých bylin. Při jaterní očistě uvidíte, jak se tělo zbavuje mazlavé cholesterolové hmoty, různých kaménků i střevních koprolitů. Jaterní očistu je vhodné na počátku opakovat 6x po 6 týdnech. Efekt nastává obvykle až po 3. očistě, protože každá očista odstraní jen část nánosů ze žlučovodů a žlučníku.


Ingredience:
–         Glauberova hořká sůl – síran sodný, k dostání např. zde – 4 lžíce
–         olivový olej – půl hrnku
–         čerstvá šťáva růžového grepu – 1 velký nebo 2 malé, abyste dostali 2/3 až ¾ hrnku

Pro jaterní kůru zvolte nejlépe sobotu, abyste v neděli mohli odpočívat.

Den před jaterní kůrou přerušte ledvinovou kůru, pokud ji děláte.

Čtvrtek (dny jsou orientační, můžete posunout podle sebe)
Nejezte tučná jídla pouze vařené cereálie, ovoce, chléb a med ( žádné máslo ani mléko) Brambory a zeleninu vařte pouze ve vodě. Vytvoří se tak větší tlak v játrech, jehož působením dojde k vytlačení více žlučových kaménků.
Klystýr

Pátek
Strava stejná jako ve středu.
Klystýr

Sobota

Do 14:00 hod. pijte pouze jablečnou šťávu (nebo višňovou šťávu) v jakémkoli množství, alespoň však 1 litr. Dobré je použít šťávu z čerstvých jablek.

14:00   Po druhé hodině odpolední nejezte ani nepijte. Pokud toto pravidlo porušíte, budete se cítit špatně. Připravte si hořkou sůl (síran hořečnatý). Rozmíchejte 4 lžíce ve 3 hrnkách vody. Jedna dávka činí ¾ hrnku.

18:00   Vypijte první hrnek hořké soli. Můžete přidat 1/8 lžičky vitaminu C pro zlepšení chuti. Sůl můžete zapít několika doušky čisté vody. Vyndejte z lednice olivový olej a grep, aby se zahřáli.

20:00   Vypijte další hrnek soli. Od dvou hodin jste nejedli, ale přesto nebudete cítit hlad. Časové rozložení kůry je velmi důležité, uvedené časy byste měli dodržovat plus minus deset minut.

21:45   Nalijte ½ hrnku olivového oleje do půllitrové nádoby. Do jiného hrnku vymačkejte grep a odstraňte dužinu vidličkou. Měli byste získat nejméně ½ hrnku šťávy. Šťávu přilijte do olivového oleje. Uzavřete nádobu víčkem a pořádně ji zatřepejte. Nyní navštivte toaletu (jednou nebo vícekrát, i kdybyste se měli zpozdit na dávku ve 22:00). Dbejte však na to, abyste se zpozdili max. o 15 minut. Dále si připravte elektrickou dečku nebo termoforovou láhev s horkou vodou.

22:00   Vypijte připravený nápoj z olivového oleje a grepové šťávy. Při pití pokud možno stůjte. Dávku vypijte do 5 minut.
Ihned si jděte lehnout. Pokud si nelehnete, mohli byste narušit celou čistící kůru. Čím dříve si lehnete, tím více kaménků opustí vaše tělo. Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři. Na krajinu jater (pravé podžebří) si položte termofor s teplou vodou, zabalený do ručníku, a nebo zapnutou elektrickou dečku. Udržujte teplo v jaterní oblasti půl až jednu hodinu. Snažte si představit, co s děje ve vašich játrech. Nejméně 20 minut vydržte v absolutním klidu. Ucítíte žlučové kaménky, jak se posunují žlučovody. Díky hořké soli vám to nebude působit bolest.

Neděle

Nevstávejte dříve než v šest hodin ráno. Pokud je vám nevolno, počkejte s tímto pitím. Můžete si lehnout zpátky do postele.

V 7:00 hod. vypijte třetí dávku hořké soli.

O dvě hodiny později vypijte čtvrtou (poslední) dávku hořké soli a můžete se vrátit do postele.
O další dvě hodiny později se můžete najíst. Začněte ovocnou šťávou. Za půl hodiny můžete jíst ovoce a za další hodinu můžete sníst běžné (i když lehké) jídlo. U večeře byste se již měli cítit zdrávi.

Jak jste byli úspěšní? Ráno počítejte s průjmem. Ve stolici jsou zelené kaménky, které jsou potvrzením, že se nejedná pouze o zbytky jídla. Stolice většinou klesne ke dnu, ale kaménky většinou plavou na povrchu, neboť obsahují cholesterol. První kůra vám může pomoci na několik dní, ale jak se budou zbylé kaménky posouvat dopředu, symptomy vašich problémů se mohou vrátit zpět. Jaterní kůru zopakujte po 6 týdnech. Nikdy ji však neprovádějte, jestliže jste nemocní. Někdy jsou žlučovody plné krystalků cholesterolu, které se nezformovaly do kamenů. Vypadají jako smetí plovoucí na povrchu vody v záchodové míse. Jejich zbarvení může být dohněda. Zbavení se těchto krystalků je stejně důležité jako zbavení se kamenů.
Po jaterní kůře se můžete jeden nebo dva dny cítit nemocní, ale většinou je to v případech, kdy byla zanedbána ledvinová čistící kůra.

Jaterní očistu je vhodné opakovat v prvním roce 4-7x, ve druhém roce 4x, ve třetím roce 2x a každý další rok 1x.

Igor
Lektor osobního rozvoje a dramaturg Meditačního centra Lažánky
Komentáře
  1. Lída napsal:

    Ahoj Igorku, čtu si o jaterní čistící kůře, kde v závěru uvádíš, že se po ní můžeme cítit nemocní, pokud byla zanedbana ledvinová. Marně po ní pátrám, kde je možno ji dohledat? Za odpověď díky, Lída Hrušková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.